Guguluf cu zmeura si ciocolata alba

de Valclaudia in Prajituri, 23 Iun 2013 | 4014 vizualizari

 

mi-a placut mult combinatia de zmeura acruta cu dulcele fin obtinut prin glazurarea gugulufului cu ciocolata alba... merita incercat!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt stins intr-o lingurita de otet
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 8 linguri faina (proaspat cernuta)
  • 1/2 pahar zmeura proaspata
  • 10 biscuiti cu tarate din comert

Pentru glazura:

  • 200 gr ciocolata alba (Milka)
  • 4 linguri de lapte
  • nuca de cocos colorata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu zmeura si ciocolata alba:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare.

In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si uleiul, apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei, turnam jumatate din compozitie in forma, zdrobim 5 biscuiti si ii presaram peste compozitie, adaugam zmeura (spalata si lasata la scurs pe un servetel absorbant).

Turnam intreaga compozitie in forma iar deasupra zdrobim si presaram restul de 5 biscuiti cu tarate.

Dam forma la copt in cuptorul preincalzit, lasam la copt cca 40-50 min. la temperatura medie (160-170 grade). Inainte de scoaterea gugulufului din cuptor facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit scoatem guguluful din forma cu mare grija sa nu-l rupem, il asezam pe un platou si decoram cu ciocolata alba topita la foc mic in cele 4 linguri de lapte. Presaram nuca de cocos si lasam pana a doua zi cand il putem portiona si servi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu alte fructe de sezon, in functie de preferite sau cu ce aveti la-ndemana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu model